Raspberry Pi Forum

Welkom op dit NIEUWE Raspberry Pi Forum! Plaats jouw projecten - vragen & berichten!

Gebruikersavatar
By Medido
#44
Beste leden en beheerder,

Schermafbeelding 2021-03-18 om 20.13.40.jpg
Schermafbeelding 2021-03-18 om 20.13.40.jpg (249.23 KiB) 849 keer bekeken


Intro: Vandaag heb ik mijn Medido ontvangen en loop direct tegen een probleem aan waarvoor men geen oplossing heeft. De Medido geeft via een geluidssignaal een melding dat medicatie ingenomen moet worden wat prima is. Mijn probleem is alleen dat ik niet altijd in de kamer ben waar de Medido staat, maar vaak in het schuurtje achter het huis, hierdoor zal ik de melding niet horen en gaat er een bericht naar de alarmcentrale na 15 minuten.

Mijn gedachte: Ik neem een microfoon die gekoppeld zit aan de Zero W die bij geluidsregistratie een signaal doorgeeft aan de Pi 4B die dan een melding of geluidssignaal weergeeft voor 5 minuten. Op die manier hoor of zie ik ook in het schuurtje de melding van medicatie uitgifte. Het liefste zie ik gewoon mijn monitor in rood/blauw flikkeren als voorbeeld.

Vraag: Hoe kan ik het beste een Zero W koppelen aan een Pi 4B (staat in de schuur altijd aan voor manuals gebruik en etc.) die daar een melding geeft bij het oppikken van het geluidssignaal van de Medido?

Noodoplossing: Een babyfoon :) , maar dat is geen toffe oplossing :roll:Bij voorbaat dank voor alle reactie's.
Gebruikersavatar
By Medido
#45
Stukje toelichting: Mijn gedachte gaat er vanuit om de Zero van stroom te voorzien via USB van de Medido (staat altijd aan). Op de Zero gebruik ik dan een UI met een stukje code voor de microfoon. De zero kan volgens mij zonder problemen worden voorzien van een mini microfoon (kabeltje en solderen).

De 4B met Wifi dongle van internet connectie (telefoon 4G) voorzien in het schuurtje (hopende dat de afstand van de Zero naar het schuurtje haalbaar is). Inloggen vanaf de Pi 4B via SSH (deze heeft wel een GUI) en dan zorgen voor een popup scherm wanneer de Zero melding geeft (liever geen terminal open laten staan).

Dit is een beetje wat ik kon bedenken en in gedachte had tot nu toe, maar de code schrijven voor de microfoon en melding op de 4B zal ik direct op vastlopen. Anderzijds zal ik ook gewoon flink moeten zoeken en kom wellicht dan al een heel eind, zal vast niet de eerste zijn die zoiets wil.
Gebruikersavatar
By Lulllaby
#89
Hoi Medido,

Ik ben net lekker actief op dit forum en wellicht kan ik je helpen. Voor wat ik lees heb ik wel een indruk wat je wilt en denk dat ik je daarbij wel kan helpen. Voor nu heb ik de indruk dat je het te ingewikkeld maakt en je niet direct heel veel nodig bent.

Zodra ik morgen tijd heb wil ik wel een stukje uitzoeken en kijken wat ik voor je kan betekenen. Wel zou ik je willen vragen om eens te kijken of jijzelf een sensor kan vinden op de site voor geluid en of je wat random python scripts of informatie kunt vinden. Hoe meer jij aan informatie geeft hoe makkelijker het is om je te helpen omdat ik zelf ook veel moet uitzoeken.

Leuk dat je weer langs bent gekomen en hoop dat je actief mee wilt doen op dit forum. ;)

Vriendelijke groet,
Lullaby


PS: gezien ik een weerstation maak en ook met geluid kom te zitten (onweer detectie voor automatische film opname en etc), kan ik prima een sensor mee bestellen en daar iets mee doen als voorbeeld. :D
Gebruikersavatar
By Lulllaby
#110
Heb je al iets gevonden? Als het lastig is dan maakt het niets uit en zoek ik wel wat op... Het is niet erg als je niet weet waar je moet beginnen en help je graag! Voor mij is het ook allemaal nieuw en flink uitzoeken en testen met code schrijven en begrijpen hoe het werkt. ;) Laat maar horen of ik je verder kan helpen.

Ik wil graag ook een hdmi poort gebruiken om een g[…]

USB wifi antenne

heeft nu helemaal niemand een idee welke externe a[…]