Raspberry Pi Forum

Welkom op dit NIEUWE Raspberry Pi Forum! Plaats jouw projecten - vragen & berichten!

Gebruikersavatar
By AdminRPIforum
#34
CoderDojo is een open source, door vrijwilligers opgezette beweging die staat voor het houden van gratis, non-profit development clubs en reguliere sessies voor jonge mensen. Omdat CoderDojo open source is kan elke Dojo anders zijn en staat volledig los van andere Dojo's.

Bij een Dojo leren jonge mensen, tussen de 5 en 17 jaar, om te programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma's te maken, games te maken en meer. Dojo's worden opgezet en georganiseerd door vrijwilligers. Naast het leren programmeren, ontmoeten deelnemers ook anderen like-minded mensen, delen deelnemers waar ze aan aan het werken zijn en maken ze nieuwe dingen. CoderDojo maakt development en leren programmeren een leuke, sociale en kick ass ervaring. CoderDojo legt ook veel nadruk op open source en gratis software en heeft wereldwijd een breed netwerk aan vrijwilligers. CoderDojo heeft slecht één regel: "Boven Alles: Wees Cool!", pesten, liegen en mensen hun tijd verdoen is niet cool. Om aan een Dojo mee te doen kun je er een bij jou in de buurt zoeken of zelf een opstarten.

Wat kun je verwachten tijdens een CoderDojo?
Programmeren
Bij CoderDojo kun je alles leren over programmeren. Denk hierbij aan websites, games, apps of zelfs robots!

Games
Gamen is natuurlijk een groot onderdeel in het leven van een developer. Niet alleen games bouwen, maar ook games spelen hoort bij CoderDojo!

Aan de slag met techniek
Naast digitale projecten kun je bij CoderDojo ook aan de slag met bijvoorbeeld Arduino om zelf apparaten te bouwen.

Leer andere mensen kennen
De sfeer bij CoderDojo is heel open en iedereen is welkom! Zo kun je snel andere mensen leren kennen met dezelfde interesses.

Pizza!
Developen en pizza eten gaan hand in hand. Daarom oefenen we dit soms door 's avonds met zijn allen pizza te bestellen!

Zit je vast met jouw project?
Ben je zelf met een project bezig en kom je er even niet uit? Kom dan naar een CoderDojo, hier zijn ongetwijfeld mensen die je verder kunnen helpen.

Kijk hier voor een CoderDojo in jouw regio
Gebruikersavatar
By Rick
#35
Coderdojo en pizza eten, hulp ondersteuning voor jou eigen projecten?
Ik heb een gezien van 10-12uur met tot 14 jarige en alleen scratch, meer ervaring was niet aanwezig.
Voor pizza en/of hulp ondersteuning moet je bij een makerspace of hackerspace (misschien repaircafe) zijn of een actieve club bij jou in de omgeving
Gebruikersavatar
By AdminRPIforum
#36
Dag Rick,

Ik denk dat het heel erg varieert per CoderDojo. CoderDojo's zijn in Nederland nog vrij nieuw en werken op basis van vrijwilligers. De toegevoegde waarde van een CoderDojo hangt echt af van de kennis en enthousiasme van deze vrijwilligers.
Hopelijk breidt de CoderDojo waar jij bent geweest ook uit naar andere systemen.
Er zijn gelukkig al best een paar initiatieven waar kinderen kunnen leren werken met programmeren, elektronica en techniek.
De jonge onderzoekers is hier ook een voorbeeld van. Deze zitten volgens mij alleen in Amersfoort, Groningen en Eindhoven.

Ik wil graag ook een hdmi poort gebruiken om een g[…]

USB wifi antenne

heeft nu helemaal niemand een idee welke externe a[…]